BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

TROŠKINTAS TUNAS SU DARŽOVĖMIS

Artėjant Šv. Velykoms, siūlome savo vaišių stalą paįvairinti patiekalais iš tuno.

Tunai paplitę tropiniuose ir subtropiniuose Pasaulinio vandenyno vandenyse ir yra viena vertingiausių žuvų. Tuno mėsa yra rožinės, rausvos ar net raudonos spalvos, turtinga baltymų, turi daug vitaminų, ypač A ir B12 grupės.

600 g žuvies, 3 šaukštai augalinio aliejaus, 2 svogūnai, 2-3 pomidorai, 2 morkos, po šaukštą sviesto ir miltų, maltų pipirų ir druskos - pagal skonį.

Tuno mėsą supjaustykite gabalėliais, pasūdykite, apibarstykite pipirais, pavoliokite džiūvėsiuose ir apkepinkite. Svogūnus ir morkas apkepinkite, pridėkite nepjaustytus pomidorus ir miltus, apkepinkite iki šviesiai rudos spalvos.
Žuvį ir daržoves sudėkite į indą ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Geras garnyras šiam patiekalui - bulvių piurė.

Vakarų žuvies realizavimo valdyba
1987 m.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą