BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

NATŪRALUS ŠNICELIS IŠ TUNO

600 g tuno filė, 5 šaukštai augalinio aliejaus, vienas kiaušinis, pusė stiklinės maltų džiūvėsių. Prieskonių ir druskos - pagal skonį.
Paruoštą filė supjaustykite porcijomis. Pamuškite, pabarstykite pipirais, apvoliokite išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose, po to apkepinkite augaliniame aliejuje abi puses. Kaip garnyrą rekomenduojame pateikti keptas bulves arba daržovių salotas.

Vakarų žuvies realizavimo valdyba
1987 m.

Rodyk draugams

SILKĖ TOMATŲ PADAŽE

Gerai išmirkytą silkės filė nusausinti ant minkšto popieriaus ir aštriu peiliu supjaustyti kiek galima plonesniais gabalėliais, gabalėlius gilaus indo dugne išdėlioti dviejų filė forma.

Paruošti tomatų padažą. Dviem silkės filė sumaišyti 3 valg. Šaukštus augalinio aliejaus, 1 šaukštą citrinos sulčių, silpno citrinos rūgštelės skiedinio arba atskiesto acto, 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus, 2 šaukštus tomatų piurė, truputį maltų pipirų, 1 šaukštą smulkiai supjaustytos svogūno galvutės.

Silkės filė užlieti padažu, 5-6 valandas palaikyti šaltoje vietoje. Prieš paduodant ant stalo kiekvieną filė papuošti gražiu krapų lapeliu arba apibarstyti (juostelėmis) susmulkintais krapais.

Kartu su silke tomatų padaže paduodamos karštos virtos bulvės.

Rodyk draugams

SALOTOS UŽKANDAI

155 g sūdytos silkės, 10 g augalinio aliejaus, 20 g svogūno galvelės, 150 g ridikėlių, 20 g padažo „Južnyj”.

Išmirkytą silkės filė plonai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotais ridikėliais ir svogūnais. Salotos pagardinamos aliejumi ir padažu „Južnyj”


Rodyk draugams

SILKĖ IVASI

Apetitą žadinantiems sūriems aštriems užkandžiams ypač tinka silkė Ivasi. Ji seniai žinoma sūdytos žuvies mėgėjams. Žvejai pasistengė, kad šis delikatesas vėl pasirodytų ant mūsų parduotuvių prekystalių.

Jums patiks ir specialaus sūdymo silkė Ivasi dėžutėse - nesūri, švelnaus skonio. Ji žūklės rajonuose ruošiama iš stambių ir riebių žuvų.

Sumanios šeimininkės rankose silkė Ivasi - tai dešimtys įvairiausių užkandžių, pradedant paprasčiausiu sumuštiniu ir baigiant salotomis šventiniam stalui.

Nuotrauka iš http://lt.wikipedia.org

Rodyk draugams